HTML

Közép-európai sport

Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Horvátország vagy fene tudja, milyen környező országok sportja, főleg foci...

Friss topikok

  • jardajagr: @Csehszlovák Kém: Nem tudom mi lesz, szerintem már játékosok sincsenek, állítólag holnap kezdődik ... (2012.01.11. 22:31) Nem fizet a DAC

Címkék

antal (1) Atromitos (1) bony (1) bundabotrány (1) chomutov (1) cupial (1) DAC (2) dac (3) dinamo (1) Dunaszerdahely (1) extraliga (1) genf (1) jiráček (1) kalas (1) karlove (1) kweuke (1) maaskant (1) majid (1) mohseni (2) oszkár (1) pilař (2) pishyar (1) plzeň (1) servette (1) slask (1) Slavia (1) sm liga (1) Sparta (1) valckx (1) vary (1) viktoria (1) világi (1) Világi Oszkár (1) wilfried (1) wisla (1) wolfsburg (2) wroclaw (1) zagreb (1) Címkefelhő

 Juhé, edzeni kezdett a DAC, pedig már senki nem hitte volna. Két héttel mindenki után a szlovák első osztály sereghajtója megtartotta első edzését. Előtte többhetes nyilatkozatháború a két klubtulaj, vagyis a város(10%) és Khasayar Mohseni, perzsa főmufti(vagy ajatollah) közt, aki 90%-t bír a csapatban. Perzsa barátunk, aki mára rendkívüli népszerűséget vívott ki a városban, úgy gondolja, hogy pont a város által visszatartott 200 000€ az oka annak, hogy nem bírja kifizetni a focistáit és azok fejvesztve menekülnek, ha tudnak és kellenek valalakinek. Fenyegetőzik, hogy valami nagyon szörnyűt fog csinálni, ha nem jön a zseton. A város lakói feketében járnak és merengenek a fenyegetés mibenlétéről...

Mindenesetre a kezdőből elment kb.5-6(7?) ember, helyükre pedig megint sikerült igen patináns afrikai légiósokat előkeríteni. Némi reményre ad okot, hogy a  fekete kontinensen magas a fű a pályákon, ezért nehezebb kezelni a lasztit, vagyis már gyerekkorban komoly technikai képzésnek vannak kitéve arrafelé a focisták, ergó simán átcikáznak bármilyen védelmen, ha valaki lenyírja a füvet. Én legalábbis így látom, és úgy érzem, minimum Mohseni és Antal osztja ezt a nézetemet. Meg talán az éhezést is gyakorolhatták otthon.

 

Más. Václav Pilař, a Hradec Králové csatára nyártól Wolfsburgba igazol. Azért csak nyáron,mert a Plzeň, mely csapatnál Pilař kölcsönben játszott, keresztbefeküdt egy picit a tárgyalásoknál. A Plzeň ugyanis nyáron kölcsönbe vette Pilařt, opciós vételi jog inclusive, csak ugye elfelejtette ezt az opciót a játékossal is megkötni. A játékos és ügynöke persze nem volt hülye, a bakit kihasználták és teljesen jogosan, a Hradec Králové beleegyzésével elkezdtek tárgyalni a németekkel. A Plzeň begorombult, mondván, ez nem szép, ők csináltak kelendő focistát a srácból, ezért kirakták a keretből, majd újra vissza, mert azért nem teljesen idióták. Mostanra megvan az egyezség, a Plzen kap 400 00€-t a kb.1,75mio €-s transzferből, attól jobban lesz. Pilař már nem kell nekik, a 23 éves balszélső-középpályás talán Augsburgban folytatja fél évig, aztán irány Felix Magath csapata. Már ha addig a sokat költő mestert ki nem vágják a VW főnökei.

Helyes kis gondjai vannak a Slask Wroclawnak. A lengyel Ekstraklasa listavezetőjének súlyos milliókat kell leperkálnia Wroclaw városának, mely mellesleg a klub 49%-os tulaja. Eredetileg úgy volt, hogy a csapat többségi tulaja, miután a csapat átköltözött az új arénába(2 teltházas meccs 84 000 emberke)az új stadion mellett egy bevásárló-központot épít, és abból(is) finanszírozzák a csapatot. Na, elmentek a bankba a finom emberek és ott olyan számokat hallottak a kamat témakör tárgyalásakor, hogy nagyon szomorúak lettek és elfelejtették a dolgot, legalábbis a krízis elmúlásáig, vagyis kb. 2035-ig. Hát istenem, mondaná bárki, van ilyen. A gond az, hogy a földterületért, ahol a tervezett "shopping-mall" épült volna, viszont fizetni kellene. Leasingnek hívják az ilyesmit, és bár a város szívesen eltekintene ettől, nem teheti, mert törvényt sértene jogtalan támogatással. 

Az összeg kb.800 000€(évente 400 000, tavaly elfelejtettek törleszteni), és ezt nem lesz egyszerű kifizetni. Nem lesz egyszerű, ha olyan zsugorik(vagy türelmesek) vagyunk mint Zygmunt Solorz-Zak a Polsat tv-társaság tulajdonosa, többségi tulaj, aki 2milliárd eurós vagyonából majdnem évi 4 milla euróval támogatja a klubot. Persze lehet, olyan hobbinak tekinti a klubot, melynek nem kell feltétlenül veszteségesnek lennie. Talán igaza is lesz, ahogy a dolgok állnak a Slask a Legia költségvetésének a 60-65%-val is bajnok lehet.

Horvátország még nem volt, pedig zajlik a fociélet ott is. Ott tartanak, hogy pl. a vezető hírportál, az index.hr már bojkottálja a HNL-t(magyarul: nem ír róla), ugyanis annyi disznóság derült ki az idény alatt, hogy reguláris küzdelemről szó nem lehet. A dologról még lesz egy külön poszt, előzetesben annyi, hogy talán eljött a katarzis pillanata, és összeomlik a Dinamo Zagreb mindenható urának, Zdravko Mamičnak az uralma a horvát foci felett. Némi remény van rá, lévén az ellensúly mindig is lézetett, Hajduk Split a neve,és már 15 éve sír a mocsokságokon. Most talán van olyan erős a nyilvánosság nyomása, hogy valami történni is fog.

Címkék: wolfsburg dac zagreb dinamo wroclaw slask pilař mohseni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozepeuropaisport.blog.hu/api/trackback/id/tr473575388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása