HTML

Közép-európai sport

Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Horvátország vagy fene tudja, milyen környező országok sportja, főleg foci...

Friss topikok

  • jardajagr: @Csehszlovák Kém: Nem tudom mi lesz, szerintem már játékosok sincsenek, állítólag holnap kezdődik ... (2012.01.11. 22:31) Nem fizet a DAC

Címkék

antal (1) Atromitos (1) bony (1) bundabotrány (1) chomutov (1) cupial (1) dac (3) DAC (2) dinamo (1) Dunaszerdahely (1) extraliga (1) genf (1) jiráček (1) kalas (1) karlove (1) kweuke (1) maaskant (1) majid (1) mohseni (2) oszkár (1) pilař (2) pishyar (1) plzeň (1) servette (1) slask (1) Slavia (1) sm liga (1) Sparta (1) valckx (1) vary (1) viktoria (1) világi (1) Világi Oszkár (1) wilfried (1) wisla (1) wolfsburg (2) wroclaw (1) zagreb (1) Címkefelhő

 A Dunaszerdahelyi Atlétikai Club kedves tulajdonosai, Antal Barnabás  és Khasayar Mohseni elfelejtették focistáiknak átutalni a fizetést. Az Alzheimer előrehaladott stádiumában lehetnek, mert ez az állapot, a játékosok elmondása szerint, 4 hónapja tart. 

A DAC a felvidéki magyarok emblematikus klubja, a 1980-as évek második felének meghatározó csehszlovák csapata. 10 000 embernél többen jártak a meccsekre, egy Sparta elleni derbin még gombostűt sem lehetett volna leejteni. Aztán jött a szoci vége és a helyi termelőszövetkezeteknek, melyek addig pénzelték a klubot, leáldozott. Velük együtt zuhant a klub, egyenest a 3.osztályba, ahonnan a helyi vállalkozók segítségével verekedte vissza magát újra a 2.-ba. Ekkor jelentek meg a jelenlegi tulajok, akik a Senec(Szenc) licencének megvásárolásával azonnal I.osztályba katapultálták a csapatot. A városvezetés boldogan asszisztált, remélve, hogy..., hát, nem is tudom mit. A tulajoknak ugyanis utána nem néztek az biztos, mert, ha igen akkor tudomásukra jutott volna, hogy Mohseni nem olyan régen a falnak hajtott a bécsi Admirával.

A város s a tulajok közti megállapodás alapján az előbbiek 10%-t teszik le az évi költségvetésnek, míg az utóbbiak 3 milla€-t. Na, az összeget könnyű volt leírni, megfoghatóvá tenni már nehezebb. Villám idő allatt kiderült, hogy nincs évi 3 milla, de ahogy most kinéz még 1,5 sem. Ennyire csökkent a városvezetés igénye 2010-ben, miután a tulajok elmagyarázták, a jelenlegi gazdasági helyzetben ennyire futja. 

Azóta már mindenki számára kiderült, hogy a DAC tulajdonosai semmminemű pénzzel nem rendelkeznek. Illetve, ha igen, azt inkább zsebre vágják. A klub működése azon érdekes elvre alapul, hogy kiselejtezett labdarúgókat, valamint érdekes, focistának mondott afrikai emberkéket szednek össze, majd belőlük a bajnokság megkezdése előtt csapatot próbálnak csinálni. A fizetések "majd egyszer" alapon érkeznek, illetve nem érkeznek. Tartoznak fűnek-fának, nagymamának. A város hosszú szemforgatás után, szurkolói nyomásra besokalt, egyelőre, egy könyvvizsgálat kiértékeléséig várnak a kifizetésekkel a klub felé. A klubot érintő botrányokat felsorolni mára szinte lehetetlen. Legutóbb a bosnyák-horvát légiós, Corič szerződéséről derült ki, hogy nem is létezik.

A "csapat" pedig táncol a kiesés szélén, tavaly még megmenekült, most utolsó. A nézők bojkottálják a meccseket, a valamikori 6000-s tömeg pár százra olvadt, mindenki undorral vegyes reménykedéssel várja a végjátékot és az új Messsiás eljövetelét. Mert a DAC szurkoló tudja, létezik szebb jövő, kopasz és ott ül a Slovnaft-MOL olajipari vállalat vezérigazgatói székében, vagyona pedig nyomorúságos 180-800millió €-ra tehető. 

Világi Oszkár dunaszerdahelyi ügyvéd-vállakozó nem a város legnépszerűbb embere, de azt hiszem sokan megbocsájtanának neki ezt-azt, ha átvenné a klubot. Ajánlatát a szezon előtt megtette, koncepcióját vázolta. Antalék akkor kevesellették az 1,5 millát, ők 7-re értékelték eddigi "munkájuk" gyümölcsét. Világi 20 év után röhögött egyet(humorérzéke legendás), eljátszadozott egy másik klub elindításával, majd letett arról és azóta hallgat.

Most úgy tűnik, elérkeztünk a végjátékohoz, a játéskosok többhónapos(sokak szerint éves) hallgatás után jeletettek a médiának. Eddig gyáván behúzták fülük farkuk, mint megannyi szlovákiai alkalmazott, és asszisztáltak a gazda hazugságaihoz. Az, hogy ők is megszólaltak, talán reményt adhat, hogy nemsokára új korszak indul el a DAC életében. Netán még azt is megérjük, hogy új stadionban, bajnokcsapatot ünepel és "Köszönjük Oszi!"-t üvölt 10000 ember. Így legyen, ámen.

 

Végezetül egy találós kérdés: Melyikük a perzsa, melyik Antal és melyik a volt polgármester? Hátul az egykori helyi isten, ma Sparta Praha játékos, Leo Kweuke, 1 milláert adták el Antalék. Már most ennek 2-3x-ért lehetne eladni(foto: Parameter)

Címkék: dac antal oszkár világi kweuke

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kozepeuropaisport.blog.hu/api/trackback/id/tr293471957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.01.07. 13:19:46

Kíváncsian várom a fejleményeket a DAC-Világi saga ügyében! Érdekelne, hogy e házasság megkötése után, a dél-szlovákiai klub hová tudná magát pozicionálni a bajnokságban és a hazai labdarúgó életben - egy pesszimistább és egy optimistább forgatókönyv alapján.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2012.01.11. 22:31:08

@Csehszlovák Kém: Nem tudom mi lesz, szerintem már játékosok sincsenek, állítólag holnap kezdődik a felkészülés, de hogy ki lesz ott fogalmam sincs. Talán a B-csapat.
Reméli mindenki, hogy Antalék leadják a slusszkulcsot és jön valaki. Hogy Világi lesz az, nem tudom, nyílt titok sajnos, hogy nagyon komoly gondjai vannak.(nem anyagi jellegűek)Nem nagyon mutatkozik nyilvánosan, fene tudja mi lesz.
Mindenki úgy gondolta, 4milla €-t bármikor összekapar egy évre, ezzel a Zsolnával egy szinten lettünk volna, messze a Slovantól.(a kékek költségvetése megsaccolhatatlan, de tudnak 1milláért játékost venni, ez azért valamit elmond). Inkább a koncepció tűnt jónak, külföldi edző jött volna, és más jellegű utánpótlás-képzés. Lehet persze, hogy ennél kevesebb pénzt szánt, de az sem elkézelhetetlen, hogy többet. Kerete lenne rá, gyanítom. Az a pletyka, hogy saját klubot és 10 000-s stadiont épített volna, sokmindent elárul.(pletykánál talán több volt, bár mára nem érdekes)
Akárhogyis Világi pénzével rögtön dobogóaspiránsok, esetleg bajnokesélyesek lettünk volna.
süti beállítások módosítása