HTML

Közép-európai sport

Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Horvátország vagy fene tudja, milyen környező országok sportja, főleg foci...

Friss topikok

  • jardajagr: @Csehszlovák Kém: Nem tudom mi lesz, szerintem már játékosok sincsenek, állítólag holnap kezdődik ... (2012.01.11. 22:31) Nem fizet a DAC

Címkék

antal (1) Atromitos (1) bony (1) bundabotrány (1) chomutov (1) cupial (1) dac (3) DAC (2) dinamo (1) Dunaszerdahely (1) extraliga (1) genf (1) jiráček (1) kalas (1) karlove (1) kweuke (1) maaskant (1) majid (1) mohseni (2) oszkár (1) pilař (2) pishyar (1) plzeň (1) servette (1) slask (1) Slavia (1) sm liga (1) Sparta (1) valckx (1) vary (1) viktoria (1) világi (1) Világi Oszkár (1) wilfried (1) wisla (1) wolfsburg (2) wroclaw (1) zagreb (1) Címkefelhő

 Hoki.

Végérvényesen eldőlt, hogy a poprádi Lev tulajdonosai egy, KHL-ben eltöltött év után, Prágába, az O2 Arenába költöznek. A cseh jégkorongszövetség tavallyelőttel ellentétben beleegyezett, hogy Csehországnak KHL csapata legyen. Akkor Hradec Králové volt kitippelve, most Prágával még nagyobbat dobtak.

A lépés logikus, a projekt mögött a cseh gépipari óriás, a ČKD Group áll, amely így akar magának reklámfelületet szerezni a számára oly fontos orosz piacon. A cseh szövetség előzékenysége is érthető, a ČKD 1millió €-t ad pl. a junior vb remdezésére(U18), olyan időkben, amikor a sportfogadásból származó pénzek elosztása nagyon bizonytalan.

Nem jön rosszul a költözés az O2 Arenának sem, a Slavia nagyon nehezen tölti meg, és főleg fizeti ki a bérleti díjat, költözésük egy esetleges új stadion építése után aktuális lesz.(A Slavia jelenlegi stadionja nem alkalmas extraligás meccsek rendezésére). A ČKD-nak a játékszer évi 12millió €-ba fog fájni alaphangon, ami bár komoly tétel, mégis akceptálható, ha a cég számára ebből származó hozzáadott értéket figyelembe vesszűk.(Daniel Křetinský a Sparta tulajdonosa pl. elmondta, orosz partnereik komolyabban vették őket miután megtudták, hogy a leghíresebb cseh klubot igazgatják.)

Érdekesség, hogy a poprádi polgármester állítása alapján a csehek 1milliós adósságot hagytak maguk mögött. Ha a KHL komolyan veszi saját szabályait, akkor ezt előbb ki kell egyenlíteniük. Érdekes lesz megvárni, hány cseh, vagy szlovák játékost lesz képes a frisss prágai csapat hazacsábítani, orosz pénzért otthon hokizni nem a legrosszabb dolog a világon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozepeuropaisport.blog.hu/api/trackback/id/tr374352917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása