HTML

Közép-európai sport

Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Horvátország vagy fene tudja, milyen környező országok sportja, főleg foci...

Friss topikok

  • jardajagr: @Csehszlovák Kém: Nem tudom mi lesz, szerintem már játékosok sincsenek, állítólag holnap kezdődik ... (2012.01.11. 22:31) Nem fizet a DAC

Címkék

antal (1) Atromitos (1) bony (1) bundabotrány (1) chomutov (1) cupial (1) DAC (2) dac (3) dinamo (1) Dunaszerdahely (1) extraliga (1) genf (1) jiráček (1) kalas (1) karlove (1) kweuke (1) maaskant (1) majid (1) mohseni (2) oszkár (1) pilař (2) pishyar (1) plzeň (1) servette (1) slask (1) Slavia (1) sm liga (1) Sparta (1) valckx (1) vary (1) viktoria (1) világi (1) Világi Oszkár (1) wilfried (1) wisla (1) wolfsburg (2) wroclaw (1) zagreb (1) Címkefelhő

 Néhány éve a Wisla Krakkó vezérkara úgy döntött, Stan Valckx személyében tapasztalt sportigazgatót szerződtet, aki végre a Champions Leaguebe viszi a csapatot. Valckxszal jött egy másik holland, Robert Maaskant edző, aki valóban bajnokságot nyert a csapattal. 

A BL-ből azonban nem lett semmi, ez évben pedig talán még az európai kupák sem jönnek össze(bár ha a Legia bajnok lesz, akkor a lengyel kupán keresztül kijutnak az európai porondra.) Maaskantot kirúgták, utóda sem sokkal sikeresebb. Namármost, a gond ott van, hogy a Wisla költségvetését úgy tervezték, hogy a csapat bejut a BL-be. Ahol lengyel csapat még sosem játszott. Hogy értsük, mennyire abszurd ez, elég, ha vesszük a prágai Sparta költségvetését, mely ugyanakkora, mint a Wislaé, de soha nem számol a BL-ből befolyó pénzekkel.

A megadott 55millió zlotys(12.5mio €) éves keret tehát erre is épült, bár gyanítható, hogy még ennél is nagyobb volt a valósan kifizetésre kerülő-került össszeg. Több játékos ugyanis 400 000€ környékén keres és talál, miközben a teljesítményük igencsak ingadozó. A Wisla holland korszakának ugyanis ez volt a nagy rákfenéje, a drágán innen-onnan felhajtott külföldiek, akik bár gyakran nem kerültek semmibe, mégis nagy pénzeket vittek el fizetésben. Valckx ebben volt nagy, kapcsolatrendszere által rengeteg játékost tudott felhajtani, remekül feltérképezte az európai labdarúgó diszkont piacot, ahol néha talált egy-egy megfelelő embert, mint pl. az izraeli Dudu Bitont a Charleroinál. (a lengyel bajnokság egyébként nagyon helyesen felfedezte magának az izraeli bajnokságot, ahonnan nagyon jó képességű, de olcsó játékosokat lehet venni). A baj azzal volt, hogy a balfogások és a találatok aránya nagyon megdőlt a végére. A sikerek elmaradtak, a vadiúj és méregdrága stadionba pedig nem jár annyi ember, mint amennyit a vezetőség elképzelt.A vége fizetések elmaradása (Valcx havi 30 000€-ját már nem bírja a klub fizetni) és a totális katzenjammer.

Boguslav Cupial, a klub tulaja ekkor lépett, a klubnak kölcsönt adott (megteheti, vagyona 350 000 0000€), majd kirúgta Basalaj klubvezért, következő lépésként pedig a klub irányváltását hirdette meg új helytartói által. A fizetésekre fordítandó összeget egy harmaddal csökkentik, valamint a lengyelországi játékos-megfigyelést fogják előtérbe helezni a drága külföldi igazolások helyett. Ez a fázis 2014-ig tartana, innentől újra lehetne BL-ben gondolkodni és eszerint invesztálni.

Cupial úr gyaníthatón gyakran nézett ilyen szúrósan z utóbbi időben, ha a Wisla eredményei kerültek szóba

Címkék: wisla cupial maaskant valckx

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozepeuropaisport.blog.hu/api/trackback/id/tr324418589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása