HTML

Közép-európai sport

Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Horvátország vagy fene tudja, milyen környező országok sportja, főleg foci...

Friss topikok

  • jardajagr: @Csehszlovák Kém: Nem tudom mi lesz, szerintem már játékosok sincsenek, állítólag holnap kezdődik ... (2012.01.11. 22:31) Nem fizet a DAC

Címkék

antal (1) Atromitos (1) bony (1) bundabotrány (1) chomutov (1) cupial (1) DAC (2) dac (3) dinamo (1) Dunaszerdahely (1) extraliga (1) genf (1) jiráček (1) kalas (1) karlove (1) kweuke (1) maaskant (1) majid (1) mohseni (2) oszkár (1) pilař (2) pishyar (1) plzeň (1) servette (1) slask (1) Slavia (1) sm liga (1) Sparta (1) valckx (1) vary (1) viktoria (1) világi (1) Világi Oszkár (1) wilfried (1) wisla (1) wolfsburg (2) wroclaw (1) zagreb (1) Címkefelhő

 

Érdekes dolgok történnek a cseh jégkorong extraligában. A klubok többsége eldöntötte, úgy küzd a gazdasági nehézségek ellen, hogy nem enged senkit feljutni a másodosztályból. Vagy ha igen akkor csak bizonyos összeg letétele után.( Ilyen már volt, akkor 1milla euró volt a beugró) Érvelésük szerint ezzel a lépéssel könnyebb lenne szponzorokat megynerni, hiszen mindenki szívesebben támogat egy biztosan extraligás csapatot, mint egy kiesőt. Meg egyébként is lejár a bajnokság szponzori szerződése, és ki tudja milyen nehéz idők jönnek.(ezzel az indokkal utasították el a két szlovák nagycsapat, a Slovan és a Kassa csatlakozását a cseh bajnoksághoz)

 

 

 

 

 

 

A remek ötletet pechjükre nem sokan díjazták. A szurkerek mindössze nem egészen 10% gondolja zseniálisnak az ötletet, Robert Záruba, a vitathatatlanul legjobb "csehszlovák" hokiriporter egyenesen csalásnak minősítette a menedzserek tervét. A lóláb ugyanis nagyon kilóg. Nyílt titok, hogy nem kevés klub a csőd szélén táncol, vastag önkormányzati támogatásra szorulva. A másodosztályban pedig ott van két nagyoncsak tőkeerős klub, az Ústi nad Labem és a Chomutov. Eddig ők ketten elbuktak az osztályozón, de Mlada Boleslavban vagy Karlove Varyban pontosan tudják, hogy ez nem lesz örökké így. Márpedig, ha ez megtörténik a kedves bukott klubmenedzserek is mennek a levesbe, ugrik a zsíros fizetés és talán nehezebb lesz a törlesztőrészletet, amit nagy autóra, vagy nagy házra vett fel az ember. A két említett erős másodosztályú klub szélesebb rájátszást akar a feljutásért, hat klubbal 10 fordulóval. Úgy gondolják, véleményem szerint nagyon logikusan, hogy egy ilyen lebonyolítás sokkal érdekesebb lenne, mint az eddigi rendszer, ahol az extraliga utolsó négy helyezetje pilickázott tök üres stadionokba azért a kegyért, hogy utolsóként megküzdhessen a rettegett másodosztálybeli bajnokkal. (A Chomutov és az Ústi költségvetése már ma eléri az extraligás középcsapatokét)

Eddig a cseh jégkorong szövetség közgyűlésésnek többségét kellett meggyőzni a kluboknak, ha zárni akarták a ligát, ezt az apróságot azonban úgy tűnik megkerülik. Bejelentették, hogy nem hosszabítják meg szerződésüket a szövetséggel, ergó maguk dönthetnek majd minden lépésről és nem kell alsóbb osztályú csapatokból kizsarolni a szavazatokat. (Talán ez is ment volna, lévén sok klub nem is tudna létezni extraligából kölcsönadott játékosok nélkül.) 

A szurkolók persze dühöngenek, és legszívesebben egy kanál vízben megfojtanák a cseh jégkorong vérét szívó menedzsereket. Sokan egyenesen bojkottot emlegetnek, mások a finn SM-Liga esetén bizonyítják, hogy gazdaságilg is elhibázott a tervezett lépés.(ott is megpróbálták, vissza is esett szépen a nézőszám). Átkozódásuk valószínűleg nem hatja meg az elképesztően szűklátókörű klubvezetőket, akiket saját bankszámlájukon kívül láthatóan semmi sem érdekel és gyaníthatóan a falon is átmennének, hogy megválósítsák a cseh jégkorongnak csak ártó elképzeléseiket. 

(a képen Stanislav Šulc az extraligás klubok szövetségenek méltán "népszerű" főnöke. -foto Blesk)

 

 

 

 

Címkék: extraliga vary sm liga chomutov karlove

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozepeuropaisport.blog.hu/api/trackback/id/tr653525810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása